La pandèmia fa caure les vendes d’oli d’oliva DO

La Cooperativa ha desqualificat més de 10.000 litres de la temporada 2019-20 per vendre’l com a oli d’oliva Verge Extra

L’oli d’oliva perd qualitat amb el pas del temps, per això s’havia de treure l’estoc acumulat.

|

La pandèmia també ha afectat la comercialització de l’oli d’oliva amb segell Denominació d’Origen (DO). A finals de novembre de 2020 la Cooperativa de Sóller disposava de més de 10 mil litres d’excedent d’oli d’oliva que no va poder vendre com a DO Oli de Mallorca.


El tancament obligat al mes de març de 2020 i la disminució de l’activitat en molts sectors que demandaven l’oli DO de Mallorca provocà l’aturada quasi total del canal Horeca (hoteleria, restauració i cafeteries). Val a dir que aquest canal de venda permet comercialitzar el 80% de la producció olística. Davant aquesta situació d’aturada completa de la comercialització, la Cooperativa de Sant Bartomeu s’adherí a la convocatòria de subvencions convocada pel Govern per ‘salvar’ al sector de l’oli i poder desqualificar-lo. Això significa vendre aquest oli de màxima qualitat però sense el segell DO, a canvi el Govern subvenciona als productors per les pèrdues que això genera.


La Cooperativa de Sant Bartomeu també s’afegí a aquesta línia d’ajudes econòmiques i optà per la desqualificació de 10.706 litres d’oli, el que suposà quasi un 10 % de l’oli que tenia amb segell DO. Val a dir que ‘l’or líquid’ solleric va mantenir la categoria de Verge Extra i així s’ha comercialitzat.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

+ VIST