Un bomber de 27 anys és precipita des de més de 30 metres al torrent de Biniaraix

|

Un bomber va resultar ferit de gravetat el passat divendres dia primer de gener en precipitar-se des d'uns 30 metres a Es Cornador Gran. La víctima realitzava la ruta que parteix del barranc de Biniaraix amb un acompanyant, també bomber, que va ser qui donà la veu d'alarma.

L'accident va passar a les 17.20 hores, quan el jove, que estava fora de servei, va patinar i és va precipitar prt uns 10 metresa, i després va rodalar uns altres 20 més. Va patir cops per tot el cos. La caiguda, segons el Samu-061, li va provocar fractures a les dues cames i policontusions.

Efectius de Grup de Rescat de Muntanya dels parcs d'Inca i Sóller, així com agents de la Guàrdia Civil, es varen desplaçar immediatament fins al lloc per auxiliar la víctima. Una ambulància medicalitzada del Servei d'Actuació Mèdic Urgent (SAMU-061) no va poder Accedir al ferit per les inclemències meteorològiques i el tall de les carreteres de la zona.

Els equips d'emergències varen aconseguir finalment localitzar els dos bombers, que sufrien hipotèrmia, i es va donar per conclòs el rescat a la 1.00. Els sanitaris es desplaçaren a les Cases de l'Ofre, on varen estabilitzar el ferit, i des d'on l'ambulància els va traslladar amb urgència a l'hospital de Son Espases, a Palma.

El senderista accidentat fèia dos mesos que s'havia incorporat a Grup de Rescat de Muntanya del parc de Sóller. «Ha estat un rescat molt complicat professionalment, però sobretot personalment», vaten publicar ahir a els bombers de Mallorca al su twitter.

+ VIST