ARCA denuncia la destrucció d'un poblat talaiòtic a Muleta

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha denunciat mitjançant un escrit dirigit a l'Ajuntament la «destrucció d'un jaciment arqueològic» que figura en el catàleg de Patrimoni Històric de Sóller i que estava situat en Muleta de Cas Bernats.
ARCA assegura que el jaciment desaparegut «estava dedicat a hàbitat i les restes es remuntarien a l'any 2.000 abans de Crist, en període Calcolític, amb diferents fases d'ocupació que anirien del naviforme final al romà alt-imperial, sent abandonat probablement sobre el segle I ». Als anys 70 va ser excavat per arqueòlegs locals i es van recuperar algunes restes.

Segons l'entitat conservacionista l'afectació a aquest jaciment catalogat es va detectar fa uns anys durant una visita d'experts que van comprovar que hi havia hagut moviment de terres per a la construcció d'un xalet, suposadament il·legal, i per a la creació d'una plataforma i marges».

Inspecció

ARCA demana ara una «inspecció tècnica per avaluar els danys que hagi pogut patir arran d'aquesta construcció». Igualment es demana que es «prenguin mesures contra la propietat o persona que ha atemptat contra un bé catalogat» i finalment demana «seguir sent informada del cas».

Pel que sembla els danys es van detectar el 2014 i l'Ajuntament va confirmar llavors que les obres eren il·legals tot i que no consta que s'hagi obert mai cap expedient.

+ VIST