L'oliva DO ja té logo per treure al mercat les primeres 25 tones

Procedeixen de 36.000 oliveres mallorquines «antigues» conreades per 50 pagesos

|

Les primeres olives de la Denominació d'Origen «Oliva de Mallorca», un producte en el que la Vall de Sóller i la Serra de Tramuntana serà altament competitiu surten al mercat. Aquesta setmana s'ha presentat el logo d'aquest nou producte i els resultats d'aquesta primera campanya que permetrà la comercialització de 19,5 tones d'oliva verda i 5,4 tones d'oliva negra, 25.000 quilos en total.

Des del Consell Regulador i la Conselleria s'admet que «sens dubte és una producció petita en relació al consum d'oliva de taula a balears que és d'unes 3.000 tones, per tant no serà fàcil que tots els mallorquins puguin gaudir d'aquestes olives amb Denominació d'Origen». Tot i això la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu serà la primera envasadora que oferirà aquest nou producte que els experts consideren una nova oportunitat pels olivars de la Serra de Tramuntana i d'altres zones de conreus tradicionals i antics».

D'altra banda també s'ha presentat el logotip de la Denominació d'Origen Oliva de Mallorca, segell que diferenciarà el producte i que permetrà clarificar el mercat, en tant en quant que únicament poden dur aquest segell les Olives de Mallorca.

El logotip respon a la imatge que és vol comunicar en relació a l'Oliva de Mallorca, té format de segell amb la finalitat de transmetre «certificació de qualitat». S'utilitza l'empremta dactilar simulat la forma d'una oliva, de manera que s'explica que l'Oliva de Mallorca és distinta per la marca que l'imprimeix el medi geogràfic, es a dir l'Illa de Mallorca.

Cal recordar que els estudis desenvolupats per la Universitat de les Illes Balears van demostrar que l'Oliva de Mallorca és una varietat autòctona i per tant diferenciada a totes les que hi ha en el mercat, a més genèticament és una oliva primitiva i poc evolucionada, és a dir un producte amb l'empremta de Mallorca. Es tracta del fruit d'oliveres quasi mil·lenàries de la Serra de Tramuntana»

A la presentació assistiren el Conseller d'Agricultura, Gabriel Company, el president del Consell Regulador de l'Oli de Mallorca, Pep Oliver i el president de la Cooperativa de Sóller, Miquel Gual a més de diferents tècnics i productors.

+ VIST