L'Ajuntament ja té enllestida la proposta de camins públics

|

Després de mesos de feina l’Ajuntament ja ha enllestit la revisió del catàleg de camins del terme de Sóller elaborat pel Consell de Mallorca i en aquests moments es redacta un projecte definitiu que serà el que s’incorporarà a l’expedient administratiu iniciat per dur a aprovació aquest catàleg.

Segons ha informat la regidora de Medi Ambient i participació, Catalina Esteva, la intenció de l’equip de Govern és dur aviat el catàleg a aprovació inicial i posar-lo a exposició pública per tal que els interessats puguin presentar les oportunes al·legacions. Segons Esteva «el catàleg serà una eina oberta que a més es durà al fòrum ciutadà ja que la xarxa de camins municipals està inclosa dins les accions de l’Agenda Local 21». Esteva també avançà que «l’exposició pública serà llarga a fi de que hi hagi temps de fer al·legacions». Una vegada acabada la revisió i a l’espera de les possible al·legacions durant el procés d’aprovació, el catàleg del Consell, que incloïa 140 camins s’haurà vist reduït a menys d’un centenar.

L’equip tècnic ha treballat en base a tres criteris d’inclusió o exclusió: camions ja considerats públics i ben documentats en el catàleg del Consell; camins reconeguts d’ús general i ancestral i camins que tenen una finalitat determinada (per exemple per accedir a un determinat lloc d’interès). També s’han considerat els accessos a la mar.

+ VIST