La cuinera Cristina Sánchez obté el primer premi del certamen Xef Jove 2025

|

Cristina Sánchez, de 20 anys, ha guanyat el primer premi en el certamen Xef Jove, que s'ha concedit aquest dijous a l'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears. Era el primer cop en la història que es concedia el guardó en aquesta categoria, dins del programa Art Jove. La cuinera, que ha obtengut enguany el títol d’auxiliar de cuina a Mater, rep 1.500 € en metàl·lic i 2.100 € per a poder assistir a un curs monogràfic al Basque Culinary Center durant el 2026.

El lliurament dels guardons ha anat a càrrec del conseller d'Empresa, Autònoms i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro; la directora general de de Famílies, Infància, Joventut, Diversitat i Igualtat, Catalina Isern; i el director de l'IBJOVE, Tomàs Amer. A més, el jurat, format pels cuiners Miquel Calent (president) i Tomeu Caldentey, per l’empresaria Xisca Pocoví, la periodista especialitzada Lydia Larrey i la secretària del certamen, Natàlia Rabassa, ha considerat mereixedors del segon premi a Pablo Izquierdo i a Carlos Zafra, que obtenen 750 euros cadascun.

A banda dels guanyadors, els finalistes eren Jorge Lozano, Penélope Paz, Alba Rascón i Cati Vigo. Tots ells havien de cuinar un plat que havia de dur obligatòriament porc, vi negre amb D.O. i patata, tots productes de les Illes.

Per a amenitzar l'acte, el públic assistent ha pogut tastar i votar la millor tapa feta amb galleta d’oli, que han realitzat altres cuiners que es varen presentar al certamen i que no han accedit a la final. La guanyadora ha estat la tapa elaborada per Claudia Bonilla.

+ VIST