MÉS per Marratxí denuncia la tala dels pins de l'estació de tren des Figueral

|

MÉS per Marratxí recrimina l’acció que, aquest diumenge, 20 d’octubre, l’equip de govern de l’Ajuntament de Marratxí, format per PP i VOX, han anunciat per xarxes socials: la tala dels pins singulars de l’estació ferroviària des Figueral. Informen que aquesta decisió s’ha fet «sense cap mena d’informació addicional de la presa d’aquesta»; afirmant que, d’aquesta manera, es demostra «la manca de transparència» de l’equip de govern.

Els dos pins formen part del catàleg d'arbres singulars des de la seva aprovació i la posterior actualització del 2023. Els dos pins es calcula que tenen 120 anys, el primer té les següents característiques fisiològiques: perímetre (1,3 m): 357 cm, alçada 21 m, capçada 15,4 m; i el segon té les característiques fisiològiques següents: perímetre (1,3 m): 327 cm, alçada 23,5 m, capçada 11,2 m.

Aquests arbres singulars estan protegits, tal com queda reflectit al BOIB 27-02-01. Ambdós formen part d’un conjunt singular on es troba el grup d’arbres més alts de tot el terme i, pot ser, de Mallorca. Tots dos tenen bon aspecte i no sembla que suposin cap classe de perill per a la ciutadania.

Aina Amengual, la portaveu de MÉS per Marratxí, assenyala que «és una vergonya que el mateix equip de govern de PP i VOX sigui el que dugui a terme aquest atac al nostre patrimoni i al catàleg d’arbres i conjunts singulars del nostre terme municipal quan és sabut que tenen una protecció des de fa més de 20 anys».

Dilluns 21 d’octubre, a les 23:00 hores, es convoca una concentració de protesta davant la tala programada d’ambdós pins a l’estació des Figueral.

+ VIST