UOB Ensenyament considera una «derrota sense pal·liatius» l’intent de segregació lingüística

|

Davant el resultat del 78,5% de les famílies que elegeix el català com a llengua de primer ensenyament, UOB Ensenyament considera que la societat de les Illes Balears «ha posat en evidència les vergonyes d’un pla pilot estèril i nociu».

«La proposta insígnia de l’Administració en temes lingüístics ha resultat ser un fracàs absolut. Un fracàs molt costós, això sí», han lamentat des de la Unió Obrera Balear. «La voluntat miserable de menystenir i minoritzar encara més el català, llengua pròpia de les Illes Balears, ha topat contra el mur del sentit comú i responsabilitat de la majoria de les famílies, contra el qual ja es va estavellar el repulsiu TIL en el seu moment».

L’assosicació ‘Hablemos Español’ s'ha atrevit a afirmar, davant d'aquests resultats, que «la pressió del nacionalisme lingüístic porta a moltes famílies de les Balears a renunciar a la llengua materna dels seus fills». La UOB Ensenyament, des d'una posició de rebuig absolut a la segregació lingüística, ha instat el Govern a retirar immediatament el pla pilot, a assolir un compromís fort amb la defensa del català i «a no navegar entre dues aigües per mantenir el poder a qualsevol preu».

+ VIST