MÉS per Palma demana prohibir l'entrada de menors a les corregudes de bous ara que s'ha romput el pacte entre PP i Vox

|

MÉS per Palma ha presentat una proposta al ple de l'Ajuntament perquè es rebutgi l'entrada de menors a les corregudes de bous, en considerar-les una «aberració contra els nins». El pacte de progrés va vetar l'entrada el 2017 als menors de 18 anys, mentre que els menors de 16 no hi podien assistir des del 1992, però el passat 4 de juny el Parlament va tombar la prohibició amb els vots de PP i Vox. Ara que s'ha romput el pacte per la investidura de Marga Prohens, la formació ecosobiranista demana que es torni a aprovar.

«Aquesta aberració contra els nins va néixer del pacte entre PP i Vox. Ara que ja no existeix, quin sentit té permetre que els menors siguin presents en un acte tan cruel?», ha demanat la portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol.

Segons ha indicat la formació en un comunicat, amb la seva proposta volen donar «una oportunitat al batle de Palma, Jaime Martínez, de posar-se al costat correcte de la història i de triar els drets dels menors».

MÉS també ha recordat que l'Ajuntament és, des de desembre de 2017, Ciutat Amiga de la Infància, i el Comitè dels Drets del Nin de la Convenció sobre Drets dels Nins de les Nacions Unides recomana que es prohibeixi la participació de menors de 18 anys com a «toreros» o com a públic de tauromàquia.

«Estam davant una banalització del maltractament i la tortura cap a altres éssers vius. El PP ha de rectificar i protegir als més petits de la brutalitat de la tauromàquia», ha conclòs Truyol.

+ VIST