L’STEI Intersindical reclama al Govern que retiri tots els acords subscrits amb VOX

|

L’STEI Intersindical demana al Govern del Partit Popular que, una vegada trencats els acords del partit d'extrema dreta VOX a totes les comunitats autònomes en les quals governava amb el PP o li donava suport, retiri totes aquelles propostes fruit de l’acord conjunt entre les dues formacions per a aquesta legislatura.

Per aquest motiu reclama que es tirin enrere mesures com l’Oficina de Garantia de la Llibertat Lingüística, la derogació recent de la Llei de Memòria Democràtica i el Pla Pilot de segregació lingüística a les escoles que s’hi han adherit, un Pla que va obtenir el rebuig d'òrgans com el Consell Escolar de les Illes Balears i el Consell Social de la Llengua Catalana.

També sol·licita que Gabriel Le Senne (VOX) deixi de ser el president del Parlament «per l’actitud d’odi i menyspreu cap a unes víctimes de la Guerra Civil i d’altres de caire homòfob».

L’STEI sol·licita que els 60 milions d’euros que s’havien de destinar al Pla Pilot segregador es dediquin a resoldre les mancances del sistema educatiu de les Illes, així com també que es retorni a les funcions i competències de l’anterior Oficina de Drets Lingüístics.

El sindicat fa una crida al Partit Popular de les Illes Balears perquè «governi des del diàleg i la voluntat de negociació i faci fora de les institucions i de l’acció de govern les polítiques d’odi, de segregació, de minorització de la llengua catalana i de foment de les desigualtats».

+ VIST