'Visc a Mallorca' convida la ciutadania a «continuar treballant per fer front a l'extrema dreta i el populisme»

|

Després del darrer cicle electoral, amb eleccions arreu d'Europa, el col·lectiu 'Visc a Mallorca' ha trobat necessari fer les següents reflexions:

  • «En primer lloc, volem dir que els resultats de les darreres eleccions europees a Espanya no han estat ni molt manco els desitjats per als interessos de Mallorca, ni de les Illes Balears, ni tampoc per a aquells que volen construir una Europa democràtica i solidària. La participació ha estat molt baixa i la dreta i l'extrema dreta han aconseguit la majoria absoluta dels vots. A casa nostra, el PP ha fet seu el 36% dels suports i Vox amb l'11%. Ens preocupa també l'aparició de nous partits xenòfobs, com 'Se acabó la fiesta', que ha tret 17.000 sufragis.
  • En segon lloc, constatam que no hem aconseguit conscienciar la ciutadania de la importància de la UE. A Europa es decideixen les grans línies mestres polítiques i econòmiques, i el país no ho acaba d'entendre.
  • En tercer lloc, volem deixar clar que no s'ha de fer cap passa enrere. Cal continuar defensant la pau, la memòria històrica, els drets de les dones, dels immigrants, del col·lectiu LGTBIQ+, lluitar per un model econòmic més just i defensar els interessos de Mallorca. Cal repensar el model turístic, fer front a l'encariment de vida i facilitar l'accés a l'habitatge. Mallorca ha de ser per a qui l'habita, i no només per a qui la visita. Tinguem clar que la gent viu pitjor que fa vint anys, l'estat del benestar construït en els darrers quaranta anys es desfà, i cal donar-hi una solució.
  • Finalment, creiem que tots aquells que volem una Mallorca democràtica, per a la seva gent, ens hem d'unir i entendre el desencís que ha portat a una part important de la nostra societat als braços de l'extremisme. A més, hem d'aprendre d'experiències exitoses recents, com la victòria del Nou Front Popular a França. Units, podem guanyar. Si no prenem mesures urgents, correm el risc de veure com la nostra democràcia es buida de contingut i s'obre al totalitarisme».

Per tot això, el col·lectiu 'Visc a Mallorca' ha anunciat que farà feina els propers mesos per a construir «un bloc en favor de la democràcia, contra el feixisme i el racisme», i conviden tothom a sumar-s'hi.

+ VIST