MÉS per Palma denuncia que l'EMT elimina el requisit de català per als nous conductors

|

MÉS per Palma denuncia que l'Empresa Municipal de Transports (EMT) elimina el requisit de català per als nous conductors. El Consell d'Administració de l'EMT, controlat pel Partit Popular i pel batle, Jaime Martínez, gràcies al suport de VOX, ha aprovat un nou borsí per a conductors de l'Empresa Municipal de Transports que elimina el requisit de català per a accedir-hi. De la mateixa manera, hi redueix de forma alarmant la presència de les dones, amb una disminució de la quota mínima del 40% al 25%.

El regidor de MÉS per Palma Miquel Àngel Contreras ha valorat «molt negativament» aquest nou atac a la llengua catalana per part del PP, ja que a partir d'ara els conductors de l'EMT no necessitaran conèixer la llengua pròpia de Mallorca per a desenvolupar la seva feina. Per tant, la ciutadania no tendrà garantit el seu dret a ser entesa i atesa en català al transport públic de Palma. És a dir, pot passar que una persona demani informació en català a un xofer d'un autobús públic i que aquest es negui a donar-li-la o que no l'entengui. Aquesta situació pot donar ales a comportaments discriminatoris i vexatoris cap als catalanoparlants. De fet, aquesta setmana, com ha publicat dBalears, ja ha passat un cas greu de discriminació lingüística a un autobús del TIB.

«Només 4 dies després de la gran manifestació en defensa de la llengua que va tenir lloc a la plaça Major, el PP demostra que la seva política lingüística està dictada pels desitjos i l'odi de VOX. El PP i Prohens volen vendre fum assegurant que no cometran més atacs a la llengua i que compliran amb l'Estatut, però els fets diaris demostren el contrari», ha assenyalat Contreras.

Daltra banda, segons el representant de MÉS per Palma, «el batle Martínez es tornar a plegar als dictats de la ultradreta en una altra de les seves obsessions, la igualtat entre homes i dones i el feminisme. El borsí que s'ha aprovat disminueix en un 15% el nombre de places destinades a dones».

«Les dones han estat històricament marginades i subrepresentades en molts sectors, inclosos els empresarials i governamentals. Reservar places a dones dins d'una empresa pública és una pràctica fonamental per promoure la igualtat de gènere i combatre la discriminació en l'àmbit laboral. Això crea oportunitats per a elles d'accedir a rols de lideratge i de presa de decisions que, d'altra manera, podrien ser inaccessibles a causa de barreres estructurals i culturals. És evident que amb la decisió que avui ens ocupa el PP i VOX fan que aquestes barreres siguin encara més altes», ha conclòs Contreras.

+ VIST