Cort aprova modificacions per al projecte de les Galeries de la Plaça Major i l'estany del Castell de Sant Carles

|

En una decisió unànime, l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat modificacions puntuals al Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU), permetent així l'inici del concurs d'idees per a les Galeries de la Plaça Major. Aquesta decisió s'ha pres durant una reunió del Consell de Gerència d'Urbanisme celebrada aquest dimarts.

Segons fonts municipals, aquesta modificació afecta concretament la planta -1 de les galeries, on s'ubicaran diverses infraestructures com un Centre d'Interpretació, espais comercials i culturals, així com zones multifuncionals i polivalents. La iniciativa, impulsada pel tinent d'alcalde d'Urbanisme i Habitatge, Òscar Fidalgo, busca revitalitzar aquesta zona emblemàtica de la ciutat i proporcionar una oferta diversificada d'activitats per als ciutadans.

D'altra banda, la Comissió del Centre Històric també ha donat el seu vistiplau a un projecte relatiu al Castell de Sant Carles. S'ha aprovat la possibilitat de construir un estany de dessalinització en les antigues cases existents, destinat a albergar un vaixell tardoromà que conté més de 300 àmfores trobades a la zona de Can Pastilla. Aquesta intervenció, que serà una realitat gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament i altres entitats, pretén convertir-se en un nou punt d'interès cultural i històric a la ciutat.

Amb aquestes accions, l'Ajuntament de Palma reafirma el seu compromís amb la preservació del patrimoni històric i la revitalització dels espais urbans, apostant per projectes innovadors que enforteixen la identitat de la ciutat i milloren la qualitat de vida dels seus habitants.

+ VIST