S'inaugura l'exposició l'exposició 'Miró, 1983', que recull 140 creacions de Joan Miró

|

S'inaugura l'exposició l'exposició 'Miró, 1983', que recull 140 creacions de Joan Miró. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Javier Bonet, i el comissari de la mostra, Enrique Juncosa, han presentat aquest dimecres l'exposició, acompanyats per personal de la Fundació i del coordinador general de Cultura i Arts Visuals, Fernando Gómez de la Costa.

'Miró, 1983' recull 140 creacions de l'artista, realitzades entre 1944 i 1981, pertanyents a diferents modalitats artístiques, com a pintura, escultura, dibuixos, gravats, llibres il·lustrats i ceràmiques.

La majoria de les obres són representatives de la col·lecció que Miró i la seva esposa, Pilar Juncosa, van cedir a la Fundació en 1981, una mica més de dos anys abans de la mort de Miró, a la fi del 1983. Aquest fons està integrat per unes 2.500 obres, moltes d'elles inacabades i realitzades a partir de la dècada dels 70.
La mostra, comissariada per Enrique Juncosa Cirer, presenta les obres de Joan Miró a través de les múltiples i diferents tècniques i materials amb els que va treballar.

Els visitants, podran gaudir i endinsar-se en una mena de càpsula del temps, en un instant congelat en la vida i obra de Joan Miró, que ens duran a descobrir el seu procés creatiu, el seu veritable llegat artístic i el seu univers simbòlic més íntim.

Dins el marc de l’exposició, també es celebrarà els dies 17 i 18 de maig, un simposi conduït per Enrique Juncosa amb els ponents: Élisa Sclaunick, Maria Josep Balsach i Emmanuel Guigon.

+ VIST