El CEIP Rosa dels Vents de la Colònia de Sant Pere, guardonat en el 5è Congrés Internacional de Neuroeducació

|

El CEIP Rosa dels Vents de la Colònia de Sant Pere (Artà) ha estat guardonat en el 5è Congrés Internacional de Neuroeducació per la seva col·laboració en el projecte 'Dualiza-te': disseny d’entorns i situacions d’aprenentatge en clau DUA fet conjuntament amb el CEIP Mendigoiti de Pamplona (Navarra) i el CEIP Attilio Bruschetti de Xàtiva (País Valencià).

Tots tres centres han demostrat un compromís excepcional en la creació d'entorns educatius inclusius, atenent les evidències de la investigació i la neuroeducació i la implementació de metodologies actives que promouen l'èxit educatiu de tots els alumnes.

El projecte 'Dualiza-te': disseny d'entorns i situacions d'aprenentatge en clau DUA' va ser seleccionat per fer una comunicació al 5è Congrés Internacional de Neuroeducació i ha rebut el premi del públic, atorgant un important reconeixement a les escoles implicades.

La idea 'Dualiza-te' va ser seleccionada fa dos anys pel Ministeri d’Educació i s'ha distingit pel seu enfocament integral cap al desenvolupament de l'alumnat d'educació infantil i primària. A través d'aquesta col·laboració, els centres han compartit pràctiques i coneixements per continuar millorant els seus projectes educatius oferint una proposta que respecta les necessitats individuals de cada estudiant, dins entorns d’aprenentatge significatius i motivacional, i han integrat metodologies actives i propostes educatives basades en recerques en neurociència i DUA.

Aquest projecte, a més, ha propiciat la creació de l’eina INDEA (Indicadors Neuroeducatius per al Disseny d’Entorns d’Aprenentatge) centrada per una banda, en els principis del Disseny Universal per a l’Aprenentatge i per una altra en els principis i preceptes de la Neuroeducació. La proposta inclou un centenar d’indicadors que permeten orientar els centres i avaluar els seus entorns d’aprenentatge seguint aquests principis bàsics.

+ VIST