Manifestació a Palma per recordar que ja fa dos anys que va començar la invasió russa d'Ucraïna

|

Una manifestació ha recorregut aquest dissabte els principals carrers de Palma per recordar que la guerra a Ucraïna continua --aquest 24 de febrer es compleix el segon aniversari de la invasió russa del país-- i, per tant, «es continuen necessitant ajudes».

Així ho han explicat la presidenta d'Estimar Ucraïna, Anastasia Kvach, i el president de Família Ucraïnesa, Yuriy Zubko, en declaracions als mitjans de comunicació.

«La marxa i la concentració convocades aquest dissabte són perquè, quan es compleixen dos anys de la invasió russa a Ucraïna, no se'ns oblidi. Hi ha molts països en guerra, entre ells Ucraïna, un país que és aquí a prop i necessita l'ajuda de tots», ha dit Kvach.

«Volem recordar que la guerra a Ucraïna encara no s'ha acabat i que continuam necessitant ajudes per a civils i per a militars», ha insistit Zubko, per part seva.

La manifestació ha començat a les 12.00 hores a Dalt Murada i ha continuat pels principals carrers de Ciutat fins arribar a la Plaça d'Espanya.

Durant el recorregut, els manifestants han portat banderes i símbols ucraïnesos; així com pancartes reclamant la pau per al país. També s'han pogut veure persones portant imatges de soldats ucraïnesos en el front i de record de com han quedat alguns edificis afectats per l'impacte de les bombes.

La música tradicional ucraïnesa i els crits de 'Slava Ukrayini! Heróyam slava!' (Gloria a Ucraïna!, Gloria als herois!) han marcat el recorregut d'una marxa pacífica pels carrers de Palma, que ha estat així mateix marcada per la pluja.

Prèviament, a les 10.00 hores, s'ha celebrat un acte de concentració, en el Centre Cultural de la Misericòrdia, de Palma, en el qual s'ha llegit un manifest i hi ha hagut actuacions musicals.

+ VIST