Denuncien que el Consell no reposarà les plaques que senyalitzen les carreteres construïdes per presoners republicans

|

El grup de consellers de MÉS per Mallorca al Consell insular ha lamentat el vot en contra del pacte PP-VOX d’una proposta per a dignificar tota la senyalística instal·lada a les carreteres construïdes per presoners republicans. La proposta, sorgida de les agrupacions municipals de Campos i Llucmajor, també exigeix una condemna institucional per la vandalització d’aquests símbols de memòria i homenatge. Aquesta condemna sí ha estat aprovada amb els vots del PP que, no obstant, a al·ludit a una raó econòmica per a votar en contra de la reposició. Paradoxalment, el PP de Llucmajor va votar a favor la setmana passada la mateixa proposta. Precisament, la iniciativa havia sorgit de les agrupacions municipals de MÉS a Campos i Llucmajor.

La proposta inicial de MÉS instava el departament de Mobilitat del Consell, del qual depèn la xarxa viària insular, a dignificar i tenir cura de tota la senyalística instal·lada a les diferents carreteres construïdes per presoners republicans. Els senyals i plafons varen ser col·locats la legislatura passada en compliment de la Llei de Memòria i Reconeixements Democràtics de les Illes Balears i des de la seva instal·lació han estat vandalitzats en diferents ocasions.

En concret, a les carreteres de Mallorca hi havia instal·lats 6 panells informatius a Sóller, Calvià, Alcúdia, Manacor, Llucmajor i Campos, i més de 60 senyals verticals cada cinc quilòmetres de les carreteres per a recordar que aquestes vies varen ser construïdes per presos republicans.

+ VIST