GOB: «Binissalem no necessita 14 hectàrees més de polígon industrial»

|

El ple municipal de l’Ajuntament de Binissament va donar llum verda el 20 de novembre al Pla Parcial que suposa la segona fase del Polígon Industrial de Binissalem i que suposa l’artificialització de 13,5 ha de sòl que ara es troba encara en situació de sòl rústic. El GOB, reconegut el dret a l’acció pública en matèria ambiental, va sol·licitar el 30 de novembre passat, còpia del pla parcial i accés a l’expedient. Petició sobre la que encara no han tengut resposta, assenyalen.

Amics de la Terra i GOB s'han adherit a la iniciativa encapçalada per GADMA per a denunciar les pretensions de l’Ajuntament de donar llum verda a aquesta segona fase del Polígon. Des de GADMA s’han fet banderoles, s’ha convocat la premsa i s’han fet fulletons informatius que es repartiran pel municipi per a assabentar la gent del que pot implicar la construcció d’aquesta segona fase del polígon.

«Binissalem té un polígon ja de 14 hectàrees que es troba amb naus buides i abandonades i un evident estat de degradació – voreres destrossades, carrers amb esvorancs, zones que semblen abocadores, etc. Les Normes Subsidiàries de 2008 varen planificar l’ampliació d’aquest polígon amb 13,5ha més, teòricament amb l’excusa de per dur-hi empreses locals, entre les que hi havia Buades, actualment ja tancada. A dia d’avui, aquesta ampliació, implicaria duplicar el polígon existent, perdre 13 hectàrees de sòl rural i amb això Binissalem disposaria d’una zona industrial més grossa que tot el poble de Santa Eugència i que els polígons de Santa Maria i Consell junts. Una actuació urbanística que no respon a cap necessitat de generar més sòl industrial i que ha estat més de 15 anys latents i que ara, no sabem massa bé perquè, els promotors han reactivat amb el beneplàcit de l’equip de govern actual», han explicat.

Per tot això, el GOB se suma a la campanya 'Diguem no al macropolígon', insisteix en l’accés a l’expedient de tramitació urbanística del pla parcial de la segona part del polígon i reclama a l’Ajuntament que iniciï una modificació de planejament per a desclassificar aquest àmbit íntegrament.

+ VIST