Neix Llengut, el primer joc de taula en format trivial sobre llengua en català

|

Sabíeu que l’idioma islandès té fins a 16 sons vocàlics? Coneixíeu l’origen de la paraula treballar, que prové de l’italià i significa 'turmentar’? I que al Pallars els enamorats es fan potxons i no petons?

Aquestes són algunes de les més de 1.200 preguntes que integren Llengut, un joc pioner a Catalunya en la divulgació de la diversitat lingüística. Els traductors Andreu Monfà Banyeres i Patrícia Ortin Pradessón els creadors d’aquest joc, i tenen l’objectiu de fomentar l’ús del català, així com les seves particularitats i curiositats i les de la resta d’idiomes del món.

El projecte és també una aposta pels jocs de taula, una modalitat que va tornar a guanyar popularitat en vendes durant la pandèmia i on predomina el castellà. A més, la iniciativa també s’ha articulat a partir d’una campanya a través de les xarxes socials per adaptar-se al món digital i així poder arribar a tothom qui tengui interès en les llengües.

El joc Llengut s’estructura en un format semblant al del Trivial clàssic. Les preguntes es divideixen en sis categories i inclouen qüestions relacionades amb, per exemple, l’etimologia, les curiositats gramaticals i lèxiques, l’ortografia i els «falsos amics», entre molts d’altres.

La iniciativa l’ha impulsat l’Associació Catalannets, que es dedica a promoure l’ús del català en diferents àmbits per mitjà de contingut entretingut i de qualitat, publicat principalment a través de les xarxes socials.

+ VIST