Alumnes de l'IES Santanyí planten arbres fruiters i d'espècies pròpies dels hàbitats dunars en el Parc Natural de Mondragó

|

Un grup de 100 alumnes i professors de l'IES Santanyí han duit a terme aquesta setmana dues jornades de voluntariat ambiental en el Parc Natural de Mondragó. Els voluntaris s'han dividit en dos grups i zones d'actuació per facilitar la feina, sempre coordinats pel personal del Parc. Una de les tasques més destacades ha consistit en la plantació d'arbres fruiters a la tanca agrícola de Ca na Martina, al costat del centre d'informació del Parc. En total, s'han plantat uns 30 arbres (garrovers, ametllers i figueres).

Aquesta actuació contribuirà a mantenir les finques agrícoles i recuperar els cultius arboris tradicionals que han caracteritzat el paisatge del Parc Natural de Mondragó. A més, permetrà mantenir el mosaic de paisatges d'aquest espai natural protegit, enriquint a la vegada la seva biodiversitat. Alguns dels ocells que podem trobar a les tanques agrícoles del Parc i que se'n poden veure afavorits són el xoriguer, l'esparver, el sebel·lí, el puput, el caçamosques o la cogullada, entre altres.

Amb tot, darrere la platja de ses Fonts de n'Alis s'han plantat també unes 100 espècies pròpies dels hàbitats dunars davanters, com margall de platja, lliri de mar i card marí, i espècies pròpies de rereduna, com sempreviva i savina, que procedeixen del Centre Forestal de Menut. La plantació d'aquestes espècies, que s'emmarca en un projecte integral de restauració dels hàbitats d'interès comunitari de ses Fonts de n'Alis, suposarà la conservació dels hàbitats dunars i espècies associades d'interès comunitari dins els espais de la Xarxa Natura 2000.

Cal remarcar que aquestes activitats de voluntariat ambiental amb els centres educatius de Santanyí tenen com a objectiu principal la promoció, implicació i participació d'alumnat i professorat en les tasques pròpies de conservació del Parc Natural de Mondragó.

+ VIST