Llorenç de Santamaria reconegut amb el Premi Gota d'Oli 2023

|

El Consell de Mallorca ha lliurat el Premi Gota d'Oli 2023 que reconeix la difusió de l'oli d'oliva de Mallorca al cantant i actor Llorenç de Santamaria qui ha exercit d'«excel·lent ambaixador» de Mallorca.

L'acte de lliurament, presidit pel president de la institució insular, Llorenç Galmés, s'ha celebrat aquest dijous a l'aljub d'Es Baluard i ha comptat també amb la participació de la consellera insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, i el president de la DO Oli de Mallorca, Joan Mayol.

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca ha acordat per unanimitat proposar per a rebre la Gota d'Oli 2023 a Llorenç de Santamaria, qui des de finals dels anys 60 fins a l'actualitat ha representat Mallorca i la seva cultura dins i fora de les fronteres de l'illa al llarg de la seva carrera.

En aquest sentit, Galmés ha destacat la tasca que realitzen els productors d'oli mallorquí i ha animat al sector a continuar treballant per «garantir el futur de l'oli d'oliva de Mallorca». «Es tracta d'un sector econòmic viu, al qual volem acompanyar i donar suport perquè és clau per a Mallorca», ha apuntat el president.

Igualment, durant el seu discurs ha explicat que enguany el guardó ha recaigut en un dels «millors ambaixadors, que ha portat l'essència del mallorquí a tots els racons del planeta, amb les seves magnífiques cançons, però també posant en valor i presumint de les tradicions i cultura i, per descomptat, de la gastronomia, en la qual l'oli d'oliva ocupa un lloc destacat».

Per part seva, la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local ha animat als consumidors al fet que «continuïn consumint aquest producte tan nostre i tan arrelat en la nostra terra» i ha destacat l'«alta qualitat de l'oli d'oliva de Mallorca gràcies a l'acurada cura que tenen els agricultors en tot el procés d'elaboració i producció».

L'acte ha conclòs amb un còctel basat en producte local i donant especial protagonisme a l'oli de Mallorca.

+ VIST