[VÍDEO] IB3 estrena 'Illencs pel món', l’espai de viatges que visita ciutadans de les Illes Balears que viuen arreu del món

|

IB3 Televisió estrena 'Illencs pel món', l’espai de viatges que durant 15 capítols visita ciutadans de les Illes Balears que viuen a un altre lloc del món com Berlín, Miami, Dubai o Copenhaguen. El programa, conduït pels periodistes Inès Mateu i Patrick Asensi, narra durant 50 minuts com els ha acollit la terra on ara viuen i explica com són les meravelles del lloc on habiten. Comença diumenge, 5 de novembre, a les 21.30 hores amb Nova York com a destinació.

En el primer capítol d’'Illencs pel món', Inès Mateu es reuneix amb Mar Bestard, que és una ballarina palmesana que ha aconseguit una beca per a entrar a una prestigiosa escola de dansa dels Estats Units. Viu a una residència al Lower East Side de Manhattan i somia en ser una de les ballarines d’un musical de Broadway. També es troba amb Sebastià, un pobler que hi va arribar poc després de la pandèmia i que és investigador del genoma del càncer al Memorial Sloan Hospital, on fa la tesi doctoral. Amb ell visitaran l'Estàtua de la Llibertat i el bar The Back Room, un establiment clandestí durant la llei seca.

A més, Inès Mateu coneix Pere, un bunyolí que va sortir de la seva terra quan tenia 18 anys. Va estudiar a Madrid i hi va trobar la seva dona, una nord-americana amb qui va anar a viure a Nova York, on s’ha establert. Allà han tengut dues filles, Sofia i Anya, que parlen català perfectament i mantenen els costums de son pare. Per últim, coneixem Fanny, que fa 20 anys que viu a la Gran Poma. És la propietària d’una important franquícia de sabates i ha tengut dues filles, Lucia i Elliah.

+ VIST