FE-CCOO celebra que la proposta de lliure elecció de llengua a les escoles hagi estat rebutjada

|

La Federació d'Ensenyament CCOO de les Illes Balears celebra el resultat de la votació al Parlament, on la proposta de l'extrema dreta per establir la lliure elecció de llengua a totes les etapes el curs 2025-2026 i fins als vuit anys ha estat rebutjada. Aquesta decisió, amb l'abstenció del PP i el vot en contra de l'esquerra, reflecteix la importància de la cohesió i la protecció de la llengua pròpia de les Illes Balears.

FE-CCOO de les Illes Balears entén que la llengua ha de ser un instrument de cohesió social i que el català, com a llengua pròpia de les Illes Balears, ha de ser coneguda, protegida i promocionada socialment, especialment en l'àmbit educatiu.

«No podem consentir cap retrocés en la defensa dels drets lingüístics, i molt manco que la llengua sigui un factor de segregació dins els centres educatius. La llengua hauria de ser un mitjà d'integració i no una font de conflicte social; una confrontació innecessària i amb l'única intenció de complir amb deutes polítics», han assegurat en un comunicat.

Des del sindicat, s'han mantingut «fermes en la defensa de la convivència pacífica i el respecte a les diferents llengües, cada una amb les seves modalitats, que són pròpies a tot l'estat, i, en especial, el català propi de les Illes».

Per això, la Federació d'Ensenyament de CCOO Illes Balears insta al Conseller d'Educació i Universitat a considerar amb molta prudència les decisions futures en matèria lingüística. És crucial que totes les decisions es prenguin en un enfocament racional i amb la consideració de les implicacions a llarg termini en l'àmbit educatiu i lingüístic de les Illes Balears.

+ VIST