El CaixaForum de Palma acull un nou cicle de divulgació de la música clàssica del 10 d'octubre al 28 de novembre

FUNDACIÓN "LA CAIXA"

|

La Fundació La Caixa ha posat en marxa en el CaixaForum de Palma un nou cicle de divulgació musical, format per diverses conferències per a analitzar quatre obres destacades de la música clàssica, del 10 d'octubre al 28 de novembre, totes elles a les 19.00 hores.

L'entitat ha explicat aquest divendres que el cicle 'Redescobrir les obres mestres' anirà a càrrec de Rafael Esteve, professor d'Història de la Música, i començarà amb la conferència 'Antonio Vivaldi: Les quatre estacions'.

En ella s'aprofundirà en la història d'aquest compositor i músic que «va estimar la vida amb intensitat» i va crear aquests quatre concerts per a violí amb la idea de perpetuar «la fecunda emoció que la transformació de la naturalesa li despertava».

La segona sessió tindrà lloc el 24 d'octubre i estarà dedicada a 'Wolfgang Amadeus Mozart: Concert per a piano núm. 21', una de les peces més conegudes de Mozart; que la va escriure en el moment més àlgid de la seva fama. La xerrada ajudarà el públic a descobrir aquesta composició musical per a piano, «d'una bellesa pura aconseguida amb els elements més senzills».

Li seguirà el 7 de novembre la conferència 'Ludwig van Beethoven: Simfonia núm. 6', denominada 'Pastoral', un dels cants «més preciosos que s'hagin dedicat mai a la naturalesa, que culmina en un himne de gratitud i supera qualsevol discussió sobre la finalitat descriptiva de la música».

El cicle de conferències es tancarà el 28 de novembre amb 'Ígor Stravinski: Pulcinella', conferència en la qual s'aprofundirà en la vida del compositor que va crear la música per a aquest ballet. La creació de 'Pulcinella' per a la companyia de Diàguilev es considera un homenatge retrospectiu a la 'Comèdia de l'art' i al compositor barroc Giovanni Battista Pergolesi.

+ VIST