La institució Moll insta el nou Consell de Mallorca a declarar les rondalles mallorquines Bé d'Interès Cultural Immaterial

|

Les Rondalles mallorquines són un patrimoni viu, ben present en la identitat col·lectiva del poble de Mallorca. La Institució Francesc de Borja Moll, dipositària dels drets del Diccionari català-valencià-balear d’Antoni Maria Alcover i el mateix Moll, ha expressat la seva satisfacció, i l’enhorabona al poble i a les institucions de Menorca, per la declaració de les rondalles i les llegendes menorquines com a Bé d’Interès Cultural Immaterial. Ara, insta el nou Consell de Mallorca a atorgar a les Rondalles mallorquines la mateixa declaració com a patrimoni protegit.

La Institució Moll ja va presentar al Consell de Mallorca la sol·licitud corresponent per a la declaració com a Bé d’Interès Cultural Immaterial de les Rondalles mallorquines, «un tresor lingüístic excepcional transmès de manera oral al llarg dels segles, i que Antoni Maria Alcover, sota el nom de ‘Jordi des Racó’, va recollir dels llavis de 246 narradors de 33 localitats de Mallorca, salvant-les de la desaparició».

Des de la institució recorden que l'Aplec on Antoni Maria Alcover va recollir aquestes rondalles, publicat per l’editorial Moll, «ha servit com a introducció a la lectura en català a vàries generacions de mallorquins», i aprofiten per destacar que recentment s’ha culminat la seva edició crítica a càrrec dels professors Josep A. Grimalt i Jaume Guiscafrè.

+ VIST