L'extrema dreta insisteix a suprimir el requisit de català a l'Ajuntament de Palma, també per als treballadors que atenen els ciutadans

|

La dèria de VOX contra la llengua catalana sembla no tenir límits. Després d'aprovar la modificació del Reglament de Normalització Lingüística de l'Ajutament de Palma -en vigor durant 36 anys- i espanyolitzar el domini de la web institucional, l'extrema dreta exigia l'eliminació del requisit del català a les proves d'accés a la funció pública local, «excepte als llocs d'atenció directa i presencial a la ciutadania».

Ara, VOX ha anunciat que tornarà a presentar, al ple d'aquest mes, una proposta per a suprimir el requisit de català a l'Ajuntament de Palma, però aquest pic «com a norma generalitzada». És a dir, d'aprovar-se amb els vots del PP, ni tan sols els treballadors de Cort hauran de conèixer la llengua pròpia per a atendre els ciutadans.

Així ho ha indicat el grup municipal en un comunicat en què remarca que no renuncia a eliminar el requisit de llengua i assegura que no té «res contra el català» malgrat que totes aquestes propostes retallen directament els drets dels ciutadans catalanoparlants.

+ VIST