La Coordinadora general de comunicació de l'Ajuntament de Palma és una negacionista de la unitat de la llengua catalana

|

Fa uns dies dBalears es feia ressò del malestar generat entre els funcionaris de l'Ajuntament de Palma pel comportament «propi d'una comissària política» que atribueixen a la Coordinadora general de comunicació, Cristina Graupera Gutiérrez.

Segons aquests treballadors, Graupera es dedica a advertir els departaments de la Institució municipal que fan informacions públiques en català que «también hay que hacerlas en castellano» i, a més a més, fa aquestes advertències amb missatges de correu en castellà, cosa que és un incompliment del reglament i la normativa vigent que indica que les comunicacions internes s'han de fer en català.

Resulta que Grupera és una militant de la teoria negacionista i acièntifica que sosté que el català que es parla a Catalunya i el català que es parla a Mallorca, conegut popularment com a mallorquí, no són la mateixa llengua.

No deixa de ser curiós, paradoxal i digne d'estudi, que la gran majoria d'anticatalans que hi ha a Mallorca tenen arrels molt recents a Catalunya, com és el cas de Graupera.

+ VIST