'Flamarades sortiran', 'Líquens' i 'Un llum que crema', tres noves ressenyes de Pere Joan Martorell a Ploma.cat

|

L'escriptor i crític literari, Pere Joan Martorell, ha publicat, recentment, tres noves aportacions a la revista d'Idees, Cultura i Art, Ploma.cat.

Martorell publica tres ressenyes de tres llibres de poesia:

'Un llum que crema', llibre de Jordi Llavina, publicat per Proa, l'any 2023. Es tracta d'un poemari guardonat amb el prestigiós Premi Carles Riba. Aquest poemari s’inicia amb un pròleg de Ramón Andrés.

'Líquens', poemari de Veronika Paulics i Joan Navarro, que ajunten vivències i generen versos per oferir-nos aquest volum titulat 'Líquens', publicat per Edicions del Buc, aquest 2023. Al final del llibre hi trobam un epíleg força líric de Ricard Martínez Pinyol.

'Flamarades sortiran'. Antologia de poesia catalana feminista. Editat per Godall Edicions, aquest 2023. La professora Meri Torras prologa aquesta antologia i Martorell ens explica: «Sovint les antologies tendeixen a agrupar per generacions o bé per temàtiques, en l’intent de posar ordre per mitjà de la selecció d’unes obres i d’uns autors que comparteixen algunes característiques. En aquest cas, tenint en compte que s’hi inclouen poetes pertanyents a èpoques molt diferents, l’aplec es fa posant la mirada en l’anàlisi d’un tema concret: la poesia catalana feminista. Al volum 'Flamarades sortiran' (Godall Edicions, 2023)».

+ VIST