Vicenç Vidal considera «una victòria contra l'Espanya més retrògrada» l'ús del català al Congrés

|

El diputat de Sumar Més, Vicenç Vidal, ha valorat «de forma extraordinària» el fet que català, eusquera, gallec, occità de la Vall d'Aran, aragonès i asturià puguin emprar-se al Congrés espanyol des d'aquest dimarts.

Vidal ho ha definit com «una victòria de la diversitat lingüística contra l'Espanya més fosca, monolítica i retrògrada». L'ecosobiranista ha reivindicat que el Congrés s'assembla ara «una mica més a la ciutadania que pretén representar».

També ha recordat que el PSOE i el PSIB, «que ara fan bandera de la causa de les llengües dels pobles de l'Estat espanyol, s'han passat dècades ignorant referències internacionals com la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries del Consell d'Europa», així com que el juny de 2022 PSOE, PP i Vox varen votar en contra de l'ús de les llengües minoritzades al Congrés.

Per al diputat de Sumar Més «aquest pas contribuirà a la normalització de la llengua de Tonina Canyelles, Antònia Vicens, Ponç Pons, Marià Villangómez i Llucia Ramis a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, on és pròpia».

+ VIST