[VÍDEO] Un metge d'urgències de Son Espases reivindica que l'ús de la llengua pròpia ha de ser essencial en l'atenció als pacients

|

Joan Vidal, metge d'urgències de l'Hospital Son Espases, és el protagonista del cinquè vídeo que l'Obra Cultural Balear ha publicat sobre testimonis de personal sanitari contrari a l'eliminació del requisit de català.

Vidal explica de manera detallada l'impacte negatiu que pot tenir en el pacient que se li vulneri el dret a ser atès en la seva llengua. «La base principal de la relació metge-pacient és la comunicació. La labor del professional ha de ser que el pacient es pugui expressar de la millor manera possible, i és lògic que això sigui amb la llengua pròpia».

També explica que després de 30 anys fent feina a la sanitat pública, creu que «cada vegada el personal sanitari monolingüe desisteix més de fer l'esforç per deixar que el pacient es pugui expressar de la millor manera, i de manera molt subtil o indirecta fan que el pacient s'acabi expressant en una llengua que no és la seva».

+ VIST