El pacte PP-VOX impedeix que el Consell de Mallorca es pronunciï en defensa de la llengua catalana

David Gil de Paz, portaveu suplent de l'extrema dreta al Consell de Mallorca

|

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha lamentat aquest dijous el rebuig del pacte PP-VOX a una moció presentada per la formació ecosobiranista en defensa de la llengua catalana. La intenció era que la institució insular instàs el Govern a retirar de forma immediata el decret que suprimeix el requisit lingüístic a la Sanitat pública. La iniciativa, segons ha explicat Alzamora, ara serà presentada a tots els ajuntaments de Mallorca on la formació té representació institucional.

Tot, segons ha assegurat, perquè la supressió del requisit lingüístic a la Sanitat «confirma que la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, continua sent menystinguda i perseguida». En aquest sentit, el portaveu ecosobiranista ha remarcat que el més greu, però, és que «en aquest cas ha estat el mateix Govern l'encarregat d'atiar el conflicte lingüístic i rompre els consensos polítics i socials que durant els darrers anys han permès normalitzar la promoció de l'ús i el reconeixement de la llengua com a patrimoni col·lectiu i de cohesió social».

Jaume Alzamora ha explicat durant la defensa de la moció que decisions com la del Govern de suprimir el requisit lingüístic contribueixen i agreugen la precarietat del català. «En realitat, aquesta ideologia bilingüista no és res més que una forma d'encobrir i legitimar la subordinació d'una llengua a l'altra i el consegüent procés de substitució lingüística que pateix la societat de les Illes Balears», ha dit.

Finalment, MÉS per Mallorca recorda que els poders públics han d'adoptar les mesures necessàries per a fer efectius la promoció, el coneixement i l'ús normal de la llengua catalana. Per això, la mateixa moció incloïa un acord en el sentit de refermar el compromís del Consell amb la llengua catalana i plantejava un «esforç més gran» per part de la institució per a garantir els drets lingüístics de tota la població. Per a fer possible l'acord, MÉS instava l'equip de govern a recuperar la direcció insular de Política Lingüística. Totes aquestes propostes han estat rebutjades pel pacte PP-VOX.

+ VIST