El Parlament aprova una iniciativa en reconeixement dels descendents dels jueus de Mallorca

|

Aquest dimarts, el Parlament de les Illes Balears ha aprovat per unanimitat una iniciativa en reconeixement dels descendents dels jueus de Mallorca.

La iniciativa s'hi diu: «El Parlament de les Illes Balears reconeix públicament que històricament s'ha produït una greu injustícia de marginació i discriminació amb els descendents d'origen jueu».

El Parlament de les Illes Balears també «reconeix i agraeix la tasca de tots els autors i creadors que des dels diferents àmbits de la literatura, la història, les arts i qualsevol altra disciplina, han contribuït i contribueixen a la recuperació de la memòria de tots els jueus, jueus conversos i descendents d'aquests que foren reprimits per causa de l'antisemitisme al llarg de la història de les Illes Balears».

D'altra banda, la iniciativa incorpora diverses propostes dirigides a l'Ajuntament de Palma com per exemple: «Senyalitzar la ruta xueta del centre històric de Palma i augmentar-ne la seva difusió» i també «Impulsar el Centre Maimó com a centre d'interpretació dels calls i donar-li major dinamisme, per tal que esdevingui una biblioteca de referència de la cultura jueva».

+ VIST