Justícia crearà dos jutjats nous a les Balears per a frenar la saturació derivada de la pandèmia

|

El Ministeri de Justícia ha informat aquest dijous que ha remès al Consell General del Poder Judicial la proposta de creació de dues noves unitats judicials a les Balears amb l'objectiu d'evitar que se saturin els òrgans judicials a causa de l'«extens període d'alentiment estructural de la Administració de Justícia» durant la pandèmia.

En una nota de premsa, el Ministeri ha explicat que, amb aquesta mesura, en menys d'un mes Justícia dóna compliment a la Llei 3/2020, de 18 de setembre, de mesures processals i organitzatives per a fer front a la Covid-19 en l'àmbit de l'Administració de Justícia, amb l'objectiu que algunes d'aquestes unitats de nova creació entrin en funcionament a finals d'aquest any.

Les noves unitats judicials són el Jutjat del Social número 6 de Palma i el Jutjat del Mercantil número 4 de Palma. L'alentiment patit en l'Administració de Justícia com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19, segons el Ministeri, «exigia un impuls efectiu que permeti donar una sortida àgil al volum de procediments suspesos i acumulats» des que es va decretar l'estat d'alarma.

+ VIST