El Govern intervé la residència Bell Entorn de Sóller per garantir la contenció dels contagis de coronavirus

Ala residència Bell Entorn, que té 152 usuaris, s'hi han detectat 83 positius. | E.P./Arxiu

Palma |

La Conselleria de Salut i Consum va ordenar dissabte, d'acord amb l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), la intervenció de la residència privada de gent gran Bell Entorn, ubicada a Sóller, per tal de contenir els contagis de la Covid-19 i assegurar l'atenció adequada als usuaris.

Ja des de mitjans d'aquesta setmana un equip d'infermeres del Servei de Salut s'ha desplaçat al centre per tal d'organitzar l'activitat i el 061 s'ha encarregat de fer una valoració in situ dels residents i dur a terme els trasllats necessaris a diferents hospitals.

Segons ha explicat Salut aquest diumenge, després que els cribratges realitzats de manera conjunta per part de les dues administracions hagin demostrat que un elevat nombre de residents i treballadors s'han contagiat i atès que això ha posat de manifest que les accions dutes a terme per aquest centre per tal de controlar la propagació de la malaltia han resultat insuficients, l'IMAS i el Govern han decidit assumir el control de la gestió sanitària assistencial del centre per garantir la protecció dels majors.

Concretament, a la residència Bell Entorn, que té 152 usuaris, s'hi han detectat 83 positius. Ara mateix al centre hi ha 102 usuaris, ja que 50 estan hospitalitzats. A la residència només queden els usuaris asimptomàtics. Així mateix hi ha 33 professionals contagiats.

Avaluada la situació, i d'acord amb l'IMAS, la Conselleria de Salut ha considerat «necessari i proporcionat prendre, de manera immediata, diverses mesures de tipus sanitari i assistencial que ultrapassen les capacitats dels responsables del centre».

Per aquest motiu s'ha decidit intervenir la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la Covid-19 i per a tal finalitat es designa una coordinadora sanitària. Les seves funcions són les de control, coordinació i direcció de l'activitat assistencial sanitària del centre, dirigint l'equip de personal de la residència i si n'és el cas, l'assignat pel Servei de Salut.

A partir d'ara, el personal, l'equip directiu i la titularitat d'aquest centre, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions que emeti la coordinadora. Aquesta situació es mantindrà durant el termini de 20 dies.

+ VIST