Els casals de barri gestionats per l'Ajuntament de Palma oferiran aquest curs prop de 230 activitats

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la directora general de Participació Ciutadana, Clàudia Costa, han presentat aquest dijous l'oferta de tallers que s'impartiran als 8 casals de barri que gestiona directament el consistori de Palma durant el curs 2020-2021, que arrencarà el pròxim 5 d'octubre. A excepció del casal de barri de Son Gotleu del qual s’ha fet una cessió d’ús de l’espai a la Conselleria d’Educació per tal que pugui fer servir aquest espai per fer classes, per tant, de moment no s’ha programat activitats.

La programació per aquest curs inclou 227 activitats, una xifra molt semblant a la del curs passat. Per mor de la pandèmia de la Covid-19 s'han hagut de reduir els aforaments per tal de poder garantir el compliment de les mesures de seguretat. Això s'ha traduït en una reducció del nombre de places disponibles, que serà entorn a 3.000.

Segons ha explicat el regidor, han fet «un gran esforç per tal de poder assegurar el compliment de les mesures de seguretat a aquests espais. Els casals són molt importants per a la ciutadania perquè ajuden a millorar la formació dels nostres residents, ofereixen un espai proper de trobada en què treballar i descobrir noves inquietuds, generen comunitat i mantenen el contacte amb els veïns i veïnes».

Gairebé meitat dels tallers que s'oferiran es faran de manera telemàtica, amb els mateixos monitors que realitzen les activitats presencials, però a distància. Pel que fa a les activitats presencials, s'ha optat per reduir els aforaments i dilatar l'ús dels espais entre que finalitza una activitat i comença la següent, per tal de poder garantir que es disposa de suficient temps per poder ventilar correctament els espais en què es realitzen.

Les inscripcions començaran el pròxim dilluns dia 21 de setembre a les 9 h. Com a novetat enguany s'ha posat en marxa un programa informàtic que permetrà fer-les de manera virtual, per tal d'evitar les aglomeracions que es produïen altres anys els primers dies, especialment als casals de s'Escorxador i Santa Catalina.

Paralel·lament a aquests tallers, s’oferirà nou contingut al web www.casalsdebarri.cat, que es va llançar durant l'estat d'alarma, amb vídeos per a poder fer classes de forma lliure i totalment gratuïta.

+ VIST