El GOB Menorca posa en marxa un programa «d'adopció» de platges

El GOB Menorca ha informat aquest dimarts de la posada en marxa d'un programa d'adopció de platges dirigit a grups de persones voluntàries que vulguin ajudar a netejar plàstics que afecten la mar i a les ribes marines.

Des de la formació ecologista han explicat que el programa neix com un projecte participatiu ciutadà en el qual grups de voluntariat es comprometen a fer-se càrrec d'una platja o tram de litoral realitzant un mínim d'actuacions a l'any.

«A pesar que les actuacions estan especialment enfocades a la neteja i recollida de residus, també es donaran coneixements i mètodes per a recollir informació científica i protocols per a avisar de qualsevol incidència que es pugui detectar», han indicat.

Aquesta iniciativa està oberta a qualsevol persona que desitgi contribuir en el manteniment i el benestar del litoral menorquí encara que es recomana un mínim de tres persones per a conformar un grup.

«Menorca compta amb un servei públic de neteja del litoral, però la problemàtica dels residus plàstics és enorme i requereix de la implicació ciutadana», han apuntat des del GOB. D'aquesta manera, la informació dels residus recollits serà incorporada a una base de dades coordinada a nivell insular i permetrà fer una anàlisi i treure conclusions.

+ VIST