El ple del Consell aprova mesures per a fer costat al Gremi de Llibreters i al sector cultural

MÉS PER MALLORCA

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous una proposta per a mantenir i adaptar a les circumstàncies actuals una subvenció al Gremi de Llibreters i fer costat així al sector cultural davant la pandèmia de la COVID-19, segons ha informat MÉS per Mallorca.

Es tracta d'una proposta presentada per la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Política Lingüística i Patrimoni, Bel Busquets, per a donar suport al món cultural, una de les indústries més afectades per les restriccions de la pandèmia.

«Modificam unes subvencions ja aprovades amb els pressupostos per a adaptar-les a les circumstàncies COVID», ha explicat Busquets. Així mateix, el ple del Consell ha aprovat altres iniciatives com una relacionada amb projectes d'autoocupació de dones a través d'ajudes, així com una proposta per a fomentar l'esport basi i el teixit esportiu.

Rebuig a la cessió dels romanents

El ple del Consell d'aquest dijous ha coincidit amb la votació en el Congrés dels Diputats del Decret llei sobre la cessió dels romanents dels municipis.

En aquest sentit, el portaveu de MÉS en la institució insular, Guillem Balboa, ha reiterat la seva «satisfacció» pel rebuig del Congrés a aquesta mesura. «Si es tracta que els municipis puguin disposar de recursos per a fer front a aquesta situació, la solució és derogar la Llei Montoro, que és una cosa que aquest Govern ja hauria d'haver fet», ha indicat.

El Consell de Mallorca té previst celebrar un ple monogràfic sobre aquesta qüestió dilluns que ve 14 de setembre.

+ VIST