El PP no donarà suport a la pròxima pròrroga de l'estat d'alarma

|

El president del PP Pablo Casado, ha comunicat al president del Govern espanyol que el seu partit no recolzarà en el Congrés una altra pròrroga de l'estat d'alarma, i Pedro Sánchez li ha advertit que no fer-ho provocarà el «caos» sanitari i econòmic al país.

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha resumit així la xerrada que els dos dirigents polítics han mantingut aquest dilluns i que ha durat una hora. «Sembla que el president del PP ha dit que no donarà suport a aquesta mesura, almenys és la interpretació que tenim. I el president li ha advertit que aquesta actitud ens pot portar a un caos sanitari i econòmic», ha dit *balos, que ha censurat a més que «ningú» proposa una alternativa «perquè no n'hi ha».

Ha assegurat que no vol ser «alarmista», però que sense aquesta declaració s'excepcionalitat tota l'activitat haurà de recuperar-se, treballs i estudis, ha dit, i es corre el risc que es produeixi un rebrot de contagis per coronavirus. «És tant com condemnar-nos a un caos del qual alguns hauran de ser responsables», ha afegit.

Ábalos ha demanat al PP que no es deixi arrossegar «pels qui es valen de faules i bastes manipulacions» per a acabar amb l'estat d'alarma i els ha advertit que «no hi ha lleis ni segon ordre que poden fer front a una cosa tan excepcional com limitar la llibertat de circulació».

En roda de premsa, Ábalos ha insistit que només val un instrument «d'aquest rang i significació» que exigeix l'aprovació en el Congrés. «No hi ha un altre pla, ni cap alternativa i tampoc l'hem escoltat pels qui plantegen posar fi a l'estat d'alarma». I ha recordat al PP que si van contra l'estat d'alarma, «hauran de respondre davant els ciutadans si es produeix un repunt dels contagis».

Ábalos ha insistit a preservar «una mica més de temps» l'instrument normatiu que permet limitar la lliure circulació de persones i vehicles d'acord amb l'ordenament constitucional i ha apostat per «no fer passos enrere i continuar mantenint la guàrdia alta». I ha subratllat que si els espanyols s'han sacrificat, els polítics han de ser responsables per a no donar peu «perquè tot aquest sacrifici i esforç caigui en sac trencat».

+ VIST