MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Ara Eivissa i Gent per Formentera aposten per un canvi de model econòmic

MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Ara Eivissa i Gent per Formentera (CXF) han creat un grup de treball per a posar en comú «les urgències socials i econòmiques» que deriven de la crisi per coronavirus (covid-19) i respondre conjuntament a aquesta situació.

Segons han informat aquest dissabte, les formacions han coincidit en «la necessitat de derogar la Llei Montoro perquè els ajuntaments i consells insulars puguin usar els seus superàvits o, si fos el cas endeutar-se per a fer front a la pandèmia, sense que aquesta despesa sigui limitada ni condicionada per l'Estat».

Sobre aquest tema, han destacat que «els ajuntaments són aquells que veritablement coneixen i tenen més clares les prioritats d'actuació en els seus municipis.»

Així mateix, han indicat «necessiten de cobertura i fons estatals
i europeus perquè són les administracions locals, més pròximes als ciutadans, aquelles que poden donar solucions immediates.»

Mesures concretes per a la recuperació social
En la mateixa línia, han criticat que «les Illes han estat històricament infrafinançades», a més de «les manques del sistema de finançament dels municipis».

Sobre aquest tema, han considerat que «és el moment que es reverteixi aquesta situació i es construeixi un finançament municipal just i ajustada a les necessitats de la ciutadania».

Per això, han exigit que es posin en marxa «mesures concretes per a garantir la recuperació econòmica i poder donar resposta als col·lectius vulnerables i garantir que treballadors, autònoms i pimes puguin continuar amb la seva activitat.»

Canvi de model

Amb tot, tant MÉS per Mallorca, com MÉS per Menorca, Ara Eivissa i GXF han opinat que «malgrat les dificultats s'obrin nous horitzons i noves oportunitats».

En aquest sentit, ha assenyalat que la creació del grup de treball pretén que «de tot el que es pateix aquestes setmanes es puguin extreure esperances de futur».

+ VIST