El Consell habilita Son Pardo per acollir persones sense sostre

L'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) ha habilitat en l'Hipòdrom Son Pardo de Palma un espai nou d'acolliment per a persones usuàries de la Xarxa d'Inclusió de Mallorca, els qui ja podran fer ús aquest dimecres a la nit de les seves instal·lacions.

Segons ha informat el Consell de Mallorca, es tracta de dues sales diferenciades on conviuran 25 homes en una i 25 dones en una altra mentre duri l'estat d'alarma. «És una mesura nova per a protegir a les persones sense sostre del COVID-19, ja que és un dels col·lectius més vulnerables i que ha de romandre en els centres i espais d'inserció», han explicat des del Consell.

D'aquesta manera, l'alberg temporal habilitat a Son Pardo s'afegeix al que s'ha instal·lat en el poliesportiu Sant Ferran, on el IMAS en col·laboració amb la Direcció Insular d'Esports va disposar la setmana passada 50 places per a persones sense sostre, i al de Son Moix, que va obrir dissabte passat per a acollir mig centenar de persones en la mateixa situació.

Per a posar en marxa aquest espai temporal nou, s'han contractat més professionals de reforç, cinc auxiliars d'inserció i tres de clínica, i també treballaran dues persones que fins ara estaven en Sant Ferran i en Ca l'Ardíaca. Així mateix, s'ha habilitat un menjador en el poliesportiu Sant Ferran, perquè les cinquanta persones que conviuen puguin menjar en aquestes mateixes instal·lacions.

Per a aquest projecte, la Federació Hotelera de Mallorca ha donat els cinquanta llits, mantes i llençols de Son Pardo, tal com ja va fer amb Sant Ferran; l'empresa Camper, ha lliurat sabates per a totes les persones usuàries de la Xarxa d'Inclusió Social; Coca-Cola, ha comunicat que donarà refrescos i aigua a tots els centres; els metges del projecte 'Trobada', han habilitat una línia d'ajuda per a persones d'Inserció, a més de lliurar-los roba, i l'Associació Tardor, ha proporcionat taules i cadires.

+ VIST