MÉS demana «el restabliment de la legalitat urbanística» després de la sentència del càmping de la Colònia de Sant Pere

MÉS per Mallorca ha exigit aquest dijous «el restabliment de la legalitat urbanística» després de la sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Palma, que ha desestimat el recurs del propietari del càmping de la Colònia de Sant Pere per a evitar la demolició dels 88 bungalous edificats el 1999.

Els ecosobiranistes han demanat «l'enderrocament immediat de les edificacions i la restitució del territori». Així, Neus Truyol ha assegurat que «des de MÉS estem treballant en tots els sentits per a la protecció del territori, fent normatives més proteccionistes d'una banda, i amb fermesa davant les irregularitats per una altra».

Per part seva, Biel Frontera ha explicat que «aquesta victòria judicial se suma a altres procediments on ha participat MÉS per Mallorca com els casos de ses Covetes i Son Bosc» i ha recordat que la passada legislatura «es va aconseguir derogar l'amnistia urbanística que s'havia implantat a Mallorca durant l'era Bauzá».

Malgrat tot, els representants de MÉS han afirmat que «és una victòria parcial», perquè han afegit que encara queda obert el dret de recórrer la sentència davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

«Victòria parcial» per a Iniciativa Verds i Alternativa per Artà

Tant Iniciativa Verds com a Alternativa per Artà han celebrat la sentència, però l'han qualificat de «victòria parcial» perquè encara queda obert el dret de recórrer la sentència davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

En aquest sentit, totes dues formacions han considerat que «és un tema que s'ha allargat molts anys i que segurament encara s'allargarà una mica més». No obstant això, han apel·lat a la necessitat «vital» que es compleixi la sentència «i es faci amb caràcter immediat».

La representant d'Alternativa per Artà, Aina Comas, ha assegurat que «la protecció del territori està per sobre dels interessos econòmics». «Sempre ens trobaran front aquelles persones o corporacions que ataquin el territori i el medi ambient, especialment quan hi ha un interès lucratiu darrere», ha conclòs.

+ VIST