IB3 Televisió estrena el documental ‘Què noms, Andreu Vidal?’

IB3 Televisió estrenarà el dilluns 20 de gener el documental ‘Què noms, Andreu Vidal?’, una obra dirigida per Emili Manzano i Claire Roquigny, el principal valor de la qual és la recuperació de materials inèdits propietat del poeta mallorquí desaparegut ara fa 21 anys. Serà a les 23 h dins el programa 'L’Hora D'.

El documental, coproduït per IB3 i Pickwick Films, també es podrà veure aquest divendres en una preestrena que tendrà lloc a l’Arxiu del Regne de Mallorca a les 19.30 h.

Passats vint anys de la seva prematura desaparició, hi ha unanimitat en considerar l’obra del poeta mallorquí Andreu Vidal (1959-1998) com una de les més rellevants en llengua catalana de les darreres dècades del segle XX.

Mantenguda voluntàriament al marge dels circuits acadèmics i allunyada de la cultura oficial malgrat haver guanyat, de ben jove, premis com el Ciutat de Palma i el Carles Riba, l’obra poètica de Vidal ha arribat a adquirir estatut de culte.

El documental pretén resseguir la singular trajectòria vital de l’autor, a la vegada que aspira a difondre el seu llegat literari a través de la participació de figures vinculades a l’autor com Margalida Pons, Karen Müller, Miquel Barceló o Rafel Joan, entre d’altres, així com de la recuperació d’arxius fotogràfics, sonors i audiovisuals, molts d’ells fins ara desconeguts.

+ VIST