ERC demana al president de l'Eurocambra que protegeixi la immunitat de Junqueras

|

ERC ha demanat al president del Parlament Europeu, David Sassoli, que protegeixi la immunitat d'Oriol Junqueras després de la decisió de la sala penal del Tribunal Suprem de mantenir-lo empresonat, no permetre que exerceixi com a eurodiputat ni demanar el suplicatori que correspondria a l'Europarlament, contravenint la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

El coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, també ha avançat que presentaran un recurs de súplica al Suprem i activaran totes les vies judicials per a defensar-se, recorrent si cal també davant dels tribunals europeus. Aragonès ha assegurat que encara queda alguna escletxa perquè Junqueras pugui ser dilluns al ple de l'Europarlament a Estrasburg, on ja hi seran Carles Puigdemont i Toni Comín com a eurodiputats. De fet, no ha descartat que presentin un recurs al TJUE per l'incompliment de la sentència amb mesures cautelars.

ERC ha assegurat que seguirà tots els camins «viables o transitables», confiant en l'estratègia de defensa de Junqueras, i ha descartat que el govern s'empari en la sentència del TJUE per a permetre que dilluns Junqueras sigui a l'eurocambra.

+ VIST