El GOB Menorca denuncia l'eliminació de més de 2 km de paret seca en una àrea protegida

El GOB de Menorca ha presentat un escrit a l'Ajuntament des Mercadal perquè en el 'lloc' de Santa Creu s'ha detectat l'eliminació de més de dos quilòmetres de paret seca en la zona, catalogada com a Àrea d'Interès Paisatgístic.

Segons remarca l'entitat ecologista, «la paret seca de Menorca és un dels elements més característics del paisatge de l'illa». «A vegades, és necessari eliminar algun tram, però quan es fa a gran escala es causa una transformació paisatgística i funcional molt més important», han assenyalat.

El GOB ha recordat que ja es va interessar per aquest cas en 2017, quan es va començar a desmuntar la paret seca i es va saber que l'Ajuntament havia donat llicència per a eliminar alguns metres. «El problema és que la pràctica ha continuat i la comparativa de les fotografies aèries de 2015 i 2018 ja mostra la pèrdua de 2 quilòmetres de paret i és probable que la xifra sigui actualment més gran», han manifestat.

Per això, l'organització ecologista s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament des Mercadal per a sol·licitar que es comprovi si les actuacions realitzades estan emparades o han excedit la llicència. «Si la llicència ha emparat una actuació d'aquest tipus, estaríem davant un cas de negligència institucional i s'hauria de revisar l'autorització concedida», han conclòs.

+ VIST