Aprovada una esmena d'El Pi per a posar en marxa l'Observatori del Comerç de les Balears

|

La Comissió d'Hisenda de Parlament ha aprovat una esmena d'El Pi al Projecte de Llei de Pressuposts de les Balears per a posar en marxa l'Observatori del Comerç de les Illes Balears per un valor de 20.000 euros.

Segons ha informat El Pi en un comunicat, aquest observatori és necessari per a «definir la política de comerç» del territori ja que «permetria obtenir un diagnòstic precís del sector», tant pel que fa a la generació d'ocupació, com en relació a la generació de riquesa i dinamisme empresarial.

Per aquest mateix motiu, la formació ha indicat que també ha registrat una Proposició no de Llei que insta el Govern a posar en marxa aquest observatori de manera immediata, «i mai en un termini superior a dos mesos».

Així, El Pi ha posat èmfasi en la seva aposta perquè les patronals de comerç formin part de l'observatori i es produeixi una participació públic-privada efectiva. Així mateix, la iniciativa reclama que aquest ens elabori estadístiques i estudis propis.

El diputat Josep Melià ha destacat que l'observatori «permetria comptar amb una plataforma permanent per a treballar conjuntament en la identificació de les noves oportunitats de negoci i facilitar la implantació d'elements essencials per a la innovació i competitivitat de el sector comercial».

+ VIST