PSIB, MÉS i Podem defensaran una PNL per a instar el Govern espanyol a regular l'eutanàsia

Els grups parlamentaris de PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem a les Balears defensaran, durant el ple del Parlament del pròxim dimarts, una PNL conjunta per a instar el Govern espanyol a desenvolupar una Llei que reguli l'eutanàsia i que permeti «la mort digna».

Així ho han indicat els representants de les tres formacions en una roda de premsa al Parlament, després de la celebració de la junta de portaveus. La portaveu del PSIB al Parlament, Silvia Cano, ha explicat que aquesta iniciativa parlamentària té l'objectiu d'instar l'Estat espanyol a «garantir la llibertat i l'autonomia de les persones a l'hora de morir, mitjançant els mitjans i la seguretat jurídica necessaris».

A més, Cano ha argumentat, també, que és necessari diferenciar les cures pal·liatives del dret a l'eutanàsia i a la mort digna. Per part seva, la portaveu adjunta d'Unides Podem al Parlament, Esperança Sans, ha lamentat que l'eutanàsia encara no estigui regulada a Espanya i ha recordat que Podem ja va presentar una iniciativa en aquest sentit en el Congrés, que va ser rebutjada, entre altres, pel PP.

Més per Menorca instarà al Govern a incrementar el control de la qualitat de l'aire

D'altra banda, la formació de Més per Menorca presentarà, durant el ple del pròxim dimarts, una PNL per a instar al Govern a incrementar les estacions de control de la qualitat de l'aire de les Balears.

A més, el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, ha detallat que la iniciativa també instarà a l'Executiu a incrementar les partícules que s'analitzen en les estacions de control, d'acord amb les normes europees. Així mateix, aquesta PNL també demanarà al Govern que millori el sistema d'informació a la ciutadania respecte a les dades de l'aire de les Illes, perquè els balears puguin consultar els nivells de contaminació.

+ VIST