Càritas amplia la seva xarxa de voluntariat

Càritas Mallorca continua ampliant el nombre de persones que formen part de la seva xarxa de voluntariat. | Càritas Mallorca

Palma |

Càritas Mallorca continua ampliant el nombre de persones que formen part de la seva xarxa de voluntariat amb 27 noves incorporacions. Aquestes persones varen participar en el mes d'agost i d'octubre a la formació inicial de voluntariat que es dugué a terme en 4 cursos diferents, i que ara s'incorporen als projectes que l'entitat té en marxa.

Algunes de les tasques a les quals s'han incorporat són l'atenció a les botigues solidàries; suport administratiu i registre informàtic; fent classes de castellà i anglès per a persones migrants; donant suport a activitats formatives; els tallers prelaborals i activitats d'habilitats amb dones, entre d'altres. També està pendent la incorporació de persones a projectes de suport formatiu per a menors i treball en família.

La formació inicial duta a terme el mes d'octubre fou de 23 persones, 19 dones i 4 homes, amb una mitjana de 51 anys i majoritàriament amb formació universitària. En aquesta formació de 6 hores distribuïdes en dos mòduls, se'ls ha donat formació i informació sobre el Model d'Acció Social i el Marc d'Intervenció de Càritas, així com el paper del voluntariat al si de l'entitat i els projectes que en formen part.

Per altra banda en el mes d'octubre s'ha reprès la formació específica i contínua de voluntariat de Càritas que ja desenvolupa la seva tasca a les botigues de Càritas. La formació específica ha estat entorn de l'Economia Social i Solidària que es promou en aquests espais solidaris.

Com asseguren des de l'entitat, «la tasca social, d'acompanyament i suport als col·lectius més vulnerables de la societat que desenvolupa Càritas no seria una realitat sense la dedicació i el compromís de totes les persones voluntàries que formen part de l'entitat».

+ VIST