El 87% de la militància de Podem vota a favor d'entrar en el govern de Cort

El 87 per cent de la militància d'Unides Podem ha votat 'sí' a la consulta sobre l'entrada de la formació en l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma al costat del PSIB i a MÉS, segons han informat fonts del partit.

El dimecres a la nit, Podem va obrir una consulta a la seva militància de Palma sobre els possibles acords als quals poden arribar durant les negociacions, que estan tenint lloc aquests dies, per a formar govern en el Consistori.

Per a Palma, la pregunta ha estat «estàs d'acord amb que Podem s'integri en el govern municipal de Palma» al costat dels partits PSIB i MÉS «si s'arriba a un acord d'investidura que respecti la representativitat de Podemos respecte als resultats obtinguts?».

Precisament aquest divendres el secretari d'organització d'Unides Podem a les Balears, Alejandro López, ha declarat davant els mitjans que, després dels resultats de la consulta, la formació realitzaria una «última oferta» al PSIB.

«Estam a l'espera de la resposta dels inscrits i després podrem realitzar una darrera oferta al PSIB que ens garanteixi entrar en l'equip de govern de Cort», ha afirmat López aquest divendres, després d'una reunió mantenguda al costat de MÉS i PSIB relativa a les negociacions en el Govern.

En aquest sentit, Podem ha assegurat que l'equip negociador està treballant en una proposta «realista» perquè la representativitat de la formació habitada quedi reflectida en el pacte de govern de l'Ajuntament de Palma que, presumiblement, s'enviarà a PSIB i MÉS per Palma «en les pròximes hores».

El mateix López ha declarat aquest divendres que, malgrat que el resultat de la consulta fos positiu, «no significa que explícitament s'hagi d'entrar» en l'equip de govern del Consistori. «Dependrà de la representativitat de Podem respecte als resultats obtenguts», ha afegit.

+ VIST