Petros Màrkaris farà una conferència a Palma sobre la crisi dels refugiats

Aquest pròxim dimecres dia 5 de juny, a les 19.30 h a la Fundació Sa Nostra tendrà lloc la conferència de Petros Màrkaris, escriptor, articulista, dramaturg i activista, conegut per ser el cronista de la crisi grega a través de la novel·la negra. Conduït i traduït pel professor Eusebi Ayensa, Màrkaris abordarà la crisi dels refugiats i les repercussions que pot tenir aquesta situació per l'estabilitat europea, així com el reflex que aquestes problemàtiques tenen en les seves novel·les, establint també un diàleg entre les literatures dels dos llocs de la Mediterrània. Aquesta jornada està organitzada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i el Cercle d'Economia de Mallorca.

El drama dels refugiats, que continuen morint a la Mediterrània en el seu afany per arribar a una Grècia empobrida i intervinguda econòmicament, la crisi profunda que travessa aquest país -que, lluny de ser només econòmica, és també de moral i de valors-, el futur incert de Grècia en el marc d'una Unió Europea que cada cop es regeix més per criteris exclusivament econòmics i com les seves novel·les prenen el pols a aquestes problemàtiques, seran els eixos centrals de la conferència-col·loqui que oferirà Petros Màrkaris.

El col·loqui es clourà amb el concert de cantautor Josep Tero qui, acompanyat per Josep Maria Borràs, presentarà el seu disc "Kavafis en concert" en el qual ha musicat diversos poemes de Kavafis, un dels més grans poetes grecs contemporanis.

+ VIST