Armand Escandell, guanyador del Premi de Poesia Illa de Menorca 2018, debuta en narrativa

|

«El dia que vaig pensar que m’havia enamorat de la meva filla», així comença la història de Dionís, un home que, com el mateix autor, viu a Catalunya, però té arrels a Menorca. I és que Armand Escandell Preto (Es Castell, 1962) fa quasi trenta anys que es dedica a la docència a l’Institut Abat Oliva de Ripoll. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i exalumne de Francesc Calvet, sempre ha combinat la feina de professor amb el seu vessant creatiu.

La literatura ha arribat a la seva vida més tard que la pintura i la fotografia, però ho ha fet amb força: va publicar fa tres anys el llibre de relats Thànatos (editorial Neurosi) i el 2018 va guanyar el Premi de Poesia Illa de Menorca. Ara debuta en la narrativa de la mà de l’editorial Arrela. Dionís és el número 2 de la col·lecció Embosta Narrativa, que va inaugurar Emili de Balanzó amb Del color dels ocells i que està dedicada, precisament, a autors novells.

La novel·la, que ja és a les llibreries de Menorca, explica el periple vital d’un home de mitjana edat que s’ha passat la vida acumulant interrogants i evitant cercar respostes; un home a qui la certesa que s’ha enamorat de la seva filla l’empeny a remoure en el passat familiar, carregat de silencis, i en el seu present, marcat per les relacions de parella quasi surrealistes amb les dones. Un viatge des dels orígens menorquins de la mare fins a la plana de Vic, on la boira jugarà un paper destacat en la història.

Dionís es presenta aquests dies de Setmana Santa a Menorca. La també escriptora Llucia Palliser acompanyarà Escandell dijous a les 20 h a Es Castell (Associació de Veïns) i dissabte a les 12 h a Maó (llibreria Espai 14).

+ VIST